Vēdzele | WWF Latvia

Vēdzele



Lat. Lota lota
 
Vēdzeles visbiežāk dzīvo dziļos ezeros un lēni tekošos, aukstos un ar skābekli bagātos ūdeņos. Pieaugusi vēdzele sver 2 – 5 kg. Lielākus īpatņus parasti var sastapt dziļākos ūdeņos, bet dažkārt tie ir sastopami arī seklākās vietās, kur vēdzeles meklē barību. Mazākus īpatņus ļoti bieži var sastapt piekrastē, kur tie barojas ar kukaiņu kāpuriem, gliemežiem, mīdijām, vēžiem un mazām zivīm. Latvijā vēdzeles sastopamas tikai saldūdeņos. Latvijā tās tiek arī mākslīgi pavairotas un ielaistas ūdenstilpēs.

REKOMENDĀCIJA
Droši lietojiet uzturā vēdzeles, kas nozvejotsa ūdenstilpēs (dīķos un ezeros), kur tās ir mākslīgi pavairota.

REKOMENDĀCIJA
Padomājiet pirms iegādājaties vēdzeli, kas nozvejota ar makšķeri upēs.