Sudrabkarūsa | WWF Latvia

Sudrabkarūsa



 rel=
Sudrabkarūsa
© www.latvijasdaba.lv
Lat. Carassius auratus
Eng. Goldfish


Sudrabkarūsa Latvijā tika ievesta 1948. gadā, taču mūsdienās vairākos ezeros izveidojušas dabiski atražojošās populācijas. Sudrabkarūsu dzīvei piemēroti dīķi un ezeri ar stāvošu ūdeni un dūņainu grunti. Svarā var sasniegt 1,5 kg, bet garums reti pārsniedz 35 cm. Noturīga pret skābekļa trūkumu ūdenī.

REKOMENDĀCIJA

Droši lietojiet uzturā sudrabkarūsu, jo sugas populāciju stāvoklis ir stabils.